Tanden Bleachen Genk - Tanden bleachen, bleken in 2022 - SoCleanClinic.be

Published Oct 18, 22
7 min read

Tanden Bleken Niet Geheel Zonder Risico's - Tanden bleachen, bleken in 2022 - SoCleanClinic.be

Tandartsen maken op maat gemaakte spalken voor de mond van elke patiënt, maar het is ongemakkelijk om er zoveel dagen mee te slapen. Een ander nadeel is de prijs. Tanden bleken is niet goedkoop, zeker niet als je het door de tandarts laat doen. Het bleken van tanden is 100% veilig zolang het wordt uitgevoerd en begeleid door een specialist, die je het beste kan adviseren of je deze soort behandeling echt nodig hebt en, zo ja, welke de te volgen werkwijze is.

Tanden Bleken Populair, Maar Werken Die Behandelingen Wel? - Tanden bleachen, bleken in 2022 - SoCleanClinic.beTanden Bleken, Niet Zonder Gevaar - Tanden bleachen, bleken in 2022 - SoCleanClinic.be

Een van de vele eigenschappen van chloor is dat het eiwitten die in speeksel aanwezig zijn met grote snelheid afbreekt. tanden bleachen. Dit veroorzaakt een progressieve ophoping van deze stoffen in de lijn tussen de tand en het tandvlees, de proliferatie van bacteriën in het gebied, het snelle mineralisatieproces en de daaruit voortvloeiende verschijning van tandsteen.

Wanneer je besluit om een tandbleekbehandeling te ondergaan bij de tandarts, dan maakt die veelal gebruik van een bleekgel die wordt aangebracht in transparante spalken. Deze gel bevat bepaalde chemische middelen, zoals waterstofperoxide en carbamideperoxide. Is tanden bleken slecht wanneer het gebeurt met deze bleekmiddelen? Heb je geen zin in een omslachtige en dure behandeling bij de tandarts? Als je met deze vragen zit, dan is het tijd om uit te kijken naar een veiliger, eenvoudiger en effectiever alternatief (tanden witter maken).

Ja, kiezen blijven normaal gesproken net zo lang wit als de tanden. Met tanden bleken bedoelen we dan ook het hele gebit. Toch kunnen kiezen wat eerder verkleuren, vooral wanneer je veel producten met kleurstoffen eet. Denk maar eens aan ketjap, ketchup of een kerrie rijstschotel. Deze kauw je voornamelijk met je kiezen.

Tanden Bleken: Wat Moet Je Erover Weten? - Tanden bleachen, bleken in 2022 - SoCleanClinic.be

Maar goed, daar zie je toch niet veel van. Wist je trouwens dat vullingen, kronen en bruggen tijdens een bleekbehandeling niet kleuren? Je vullingen of kronen kunnen na de behandeling zelfs meer opvallen. Overleg daarom van tevoren of het zin heeft om deze tanden of kiezen mee te bleken.

Veilig Je Tanden Bleken Voor Gezonde Witte Tanden - Tanden bleachen, bleken in 2022 - SoCleanClinic.beZelf Natuurlijk Je Tanden Bleken, Een Goed Idee? - Tanden bleachen, bleken in 2022 - SoCleanClinic.be

Wist je dat zelfs de oude Romeinen al hun huismiddeltjes hadden om witte tanden te krijgen. Dit deed men in het oude Rome met jawel, urine! Dus ook toen hadden mensen er wat voor over om witte tanden te krijgen. De oude Egyptenaren bleekten hun tanden met een mix van puimsteen en wijnazijn, dus je kunt wel stellen dat het bleken van tanden van alle tijden is.

Eigenlijk raar, want over het algemeen zijn licht gelige tanden het gezondst. Maar goed, aangezien witte tanden door iedereen als ideaal wordt gezien is dit wat we allemaal nastreven. En een goede gezondheid is niet alleen gezond eten en leven, het is ook belangrijk dat je je goed voelt. Inhoudsopgave artikel: Voorkomen is altijd beter dan genezen, dus als je nog mooie witte tanden hebt, of je hebt ze net gebleekt dan wil je die tanden zo lang mogelijk wit houden.

Tenzij je als kind bepaalde medicijnen hebt gehad, zoals een sterke antibioticakuur of dat je ernstige koorts hebt gehad, hierdoor worden je tanden niet voorzien van een goede glazuurlaag en als je tanden dan doorkomen zijn ze geel en zwak, de zogenaamde kaaskies. Daarnaast zijn een goede mondhygiëne van invloed op de witheid van je tanden.

Tandenbleken Slecht Voor Je Tanden? - Tanden bleachen, bleken in 2022 - SoCleanClinic.be

Een veelvoorkomende oorzaak van een verkleurde tand is dat de tand dood is. Een dode tand wordt na verloop van tijd grijs ,of geel, en dit kan alleen voorkomen worden door de tand direct na de wortelkanaalbehandeling inwendig te bleken. Ook kan het zijn dat je ’s nachts met je mond open slaapt - tanden bleachen.

Instructie Tanden Bleken Bij Het Gebruik Van - Tanden bleachen, bleken in 2022 - SoCleanClinic.beZelf Je Tanden Bleken? 'Kan Onherstelbare Schade Opleveren' - Tanden bleachen, bleken in 2022 - SoCleanClinic.be

Maar doordat je de hele nacht met de mond open ademt drogen je tanden uit, dit is een reden waarom je tanden sneller hun mooie witte shine verliezen omdat het glazuur aangetast raakt. Voeding speelt ook een grote rol op de kleur van je tanden. Eten en drinken dat voor gele tanden zorgt is: Frisdrank omdat het je glazuurlaag afbreekt Koffie zorgt voor vlekken op je tanden Thee zorgt voor vlekken op je tanden Rode wijn zorgt voor vlekken op je tanden Witte wijn zorgt voor verkleuring van je tanden Bieten zorgen voor donkere vlekken op je tanden Bessen zorgen voor donkere vlekken op je tanden Sojasaus zorgt voor donkere vlekken op je tanden Tomatensaus zorgt voor donkere vlekken op je tanden Ketjap zorgt voor donkere vlekken op je tanden Citrusvruchten tasten het glazuur op je tanden aan waardoor ze geel worden Augurken tasten het glazuur op je tanden aan waardoor ze geel worden Andersom kan je ook kleurverschil krijgen, je tanden vertonen van die hele witte vlekjes.

Je kunt blootgesteld zijn aan teveel fluoride, dit noemt men fluorose. Ook kan een hoge koorts in je jeugd ervoor zorgen dat het glazuur op je tanden een afwijkende opbouw krijgt en daardoor witte plekjes vertoont. Natuurlijk zijn suiker en slecht poetsen ook een oorzaak van witte vlekjes op je tanden.

Dus je tanden kunnen zowel witte vlekken krijgen als geel worden. Als je daarbij ook nog rookt dan worden je tanden natuurlijk extra bruin, net als je longen. Maar goed, je hebt dus niet die shiny witte tanden die filmsterren hebben, maar je wilt er graag wat aan doen, wat zijn dan je opties? Zoals altijd heeft elk voordeel ook zijn nadelen en het nadeel van je tanden bleken is dat ze gevoelig worden en dat het voor de tand an sich natuurlijk niet bevorderlijk is.

Veilig Tanden Bleken: Mogelijk Of Onmogelijk? - Tanden bleachen, bleken in 2022 - SoCleanClinic.be

Met Je Tanden In Waterstofperoxide - Tanden bleachen, bleken in 2022 - SoCleanClinic.beTanden Bleken Of Bleachen In 2022? - Tanden bleachen, bleken in 2022 - SoCleanClinic.be

Maar alleen de gezondheid of de sterkte van je tanden is niet alleszeggend. Wat veel belangrijker is, is dat jij tevreden bent met je tanden. Kijk ik heb zelf geen perfect gebit, maar ik ben wel tevreden. Als ik in de spiegel kijk zie ik geen wittere of gelere tanden of een tand die opvalt, oftewel gewoon Malcolm in the middle, niets opvallends.

Als jouw tanden erg geel zijn dan kan dat een deuk in je ego zijn. Het tast je zelfverzekerdheid aan en het zal je onderbewust stress geven. Wellicht staat het je prestaties in de weg omdat je bijvoorbeeld minder gezien wil worden bij netwerken of dat je onder presentaties uit probeert te komen omdat je maar probeert om je gebit niet te laten zien.

Ik zeg dit omdat het echt kan gebeuren, ik overdrijf niet. Een goede vriendin van me had een prachtig gebit op een voortand na, die was iets geler dan de rest. En daar had ze toch behoorlijk last van. Het maakte haar onzeker over haar werk en elke keer als ze een foto van zichzelf zag, zag ze natuurlijk maar 1 ding, een enorme grote gele tand! Nu kun je wel zeggen van je ziet er fantastisch uit en die ene tand dat ziet niemand.

Tanden Bleachen Genk - Tanden bleachen, bleken in 2022 - SoCleanClinic.beVeilig Je Tanden Bleken Voor Gezonde Witte Tanden - Tanden bleachen, bleken in 2022 - SoCleanClinic.be

Of je het nou leuk vindt of niet. En dat gevoel kan je blijven achtervolgen. Wel grappig is dat in onderzoek gedaan naar of mensen iemand knapper vinden met witte tanden dit geen significant verschil uit bleek te maken. Maar toch vond 40% van de mensen zichzelf wel knapper als de tanden witter waren.

More from Make-up, Huidverzorging