Google Ads - Red Online Marketing

Published Nov 25, 21
7 min read

Google Ads Nodig? Wij Zetten Graag Jouw Campagnes Op.

Digital Business Advisor - Internetmarketing & Webdesign

Schotensesteenweg 399, 2100 Antwerpen
0489 00 37 77
design bureau
Adverteren op Google? Contacteer ons. Genereer leads via Google

Smart: Dit zijn geautomatiseerde campagnes die gebruik maken van de verschillende netwerken - eigen webshop starten. Lokaal: Dit zijn advertenties die bestaan uit tekst en dienen om klanten naar fysieke locaties te leiden. Let op dat deze slechts beschikbaar zijn als je winkelbezoeken kan tracken (dus dit hangt echt af van de beschikbare data in jouw account).

advertenties om je app te promoten in de Google play store. advertenties om je e-commerce producten te tonen op de zoekresultatenpagina. automatisch gegenereerde advertenties door Google Ads die gebaseerd zijn op je website-inhoud (hiervoor moet jouw website wel uit minstens 100 pagina’s bestaan) Is technisch gezien een onderdeel van display-advertenties.

In een notendop maak je advertenties aan die worden vertoond, indien iemand zoekt op de door jou ingestelde zoekwoorden. De persoon klikt vervolgens dan op de advertentie en landt dan op jouw website en/of landingspagina. Google gebruikt hierbij een live veilingmodel. Daarbij betaal je per klik (cost per click of cpc).

Wat Is Google Ads (Sea) En Hoe Werkt Het? - Seo Vrienden

Google Ads bepaalt dus aan de hand van een bliksemsnelle live veiling welke advertenties worden getoond op de zoekresultatenpagina. Dit gebeurt telkens wanneer er iemand een zoekopdracht uitvoert. Er zijn 3 factoren die een belangrijke rol spelen in de veiling en die dus bepalen of jouw ads al dan niet worden getoond: – Wanneer jij jouw bod instelt, laat je aan Google Ads weten wat het maximumbod is dat je wilt betalen, als er iemand klikt op jouw advertentie.

Uiteraard kan je jouw bod steeds verder veranderen, afhankelijk van de hoeveelheid verkeer die je wenst. – Google Ads kijkt altijd naar de relevantie van jouw advertenties - webdesign. Ook de gelinkte website wordt beoordeeld ten opzichte van de zoekopdracht van een persoon. Deze kwaliteit wordt door Google Ads doorlopend geëvalueerd. Je vindt hem terug als jouw kwaliteitsscore.

Wanneer jij een advertentie aanmaakt, heb je de keuze om extra extensies en dus informatie mee te geven. Voorbeelden zijn extensies voor telefoonnummers, sitelinks, highlights, prijs, etc. Google bepaalt aan de hand van deze extensies wat de impact is op de prestatie van jouw advertentie. Google Ads heeft dit zo bepaald, dat het daadwerkelijk belangrijk is om de kwaliteit te waarborgen.

Google Ads Campagnes - Online Nerds

De kwaliteitsscore in dus een inschatting voor de beoordeling van jouw advertentie, zoekwoorden en landingspagina. Een betere score leidt tot een lagere kost per click, vice versa. Hieronder de parameters die jouw kwaliteitsscore bepalen: Hier voorspelt Google Ads hoe waarschijnlijk het is dat iemand op je advertentie voor een bepaald zoekwoord zal klikken.

Wanneer je hier een slechte score hebt, dan is het goed om eens te kijken wat jouw concurrentie doet voor dat zoekwoord. Doe dit voor zowel de advertenties als niet betaalde (natuurlijke) zoekresultaten (seo). Het zoekwoord dat je gebruikt, moet in de advertentie terug te vinden zijn. Het mag ook een variatie zijn van het zoekwoord of een woord dat inhoudelijk dezelfde betekenis heeft.

Dit is de meest eenvoudige parameter om te verbeteren - webdesigners. Ga na of de bezoeker je landingspagina als goed ervaart. Komt de advertentie overeen met wat de gebruiker terug zal vinden op de pagina? Is de pagina duidelijk en overzichtelijk? Is de pagina inhoudelijk kwalitatief? Laadt de pagina snel? Dit is de moeilijkste parameter om te verbeteren omdat er veel oorzaken kunnen zijn.

Adverteren Op Google - Wat Is Google Ads En Hoe Werkt Het?

Vereenvoudigd gesteld, bepaalt de kwaliteit van jouw ads en jouw biedingen het resultaat. Daarnaast hebben biedingen van concurrenten uiteraard ook een belangrijke invloed. Houdt hierbij rekening met het feit dat de kosten en kost per klik ook sterk worden beïnvloed door de sector waar jouw bedrijf zich in vindt. Hoe meer een product of service kan opleveren, hoe hoger de Cost Per Click (CPCs) normaliter.

Voorkom De 10 Meest Gemaakte Google Ads Fouten! - Iq LeadsWat Is Adwords: Adverteren In Google (Korte Uitleg) - Sky ...


Indien je weet dat het conversiepercentage gemiddeld tussen 1% en 3% ligt, kan je verder ook al een inschatting maken van jouw kosten per conversie. Om jou te helpen heeft Google ook de Google Ads keyword planner of zoekwoordplanner ontwikkeld (marketing agency). Je vindt die ook terug in jouw account. Het is sterk aan te raden om eerst een te doen voordat je gaat adverteren.

Wat de kans is dat de klant terugkeert en welke marge je hebt op verkoop? Dit alles zal bepalen hoeveel een je mag kosten. Ter illustratie: een e-shop met een gemiddelde marge van 10%, die geen verbruiksgoederen verkoopt (dus weinig terugkerende klanten), met een gemiddelde bestelwaarde van €250. Deze kan in principe geen €50 per conversie betalen, omdat de marge (overschot na verkoop min de aankoop) €25 bedraagt.

Google Adwords: Dé Plek Om Te Adverteren - Probiblio

Wat ons betreft is het zelfs het fundament van elke online marketing campagne, samen met SEO. Raadpleeg zeker de Google Ads keyword planner en bepaal welke zoekwoorden voor jou het meest belangrijk zijn. Jouw terugkerende aanwezigheid in de zoekresultatenpagina voor deze zoekwoorden, zal ervoor zorgen dat jij constant aanwezig bent in de van jouw klanten.

Google Ads: Het Belang Van Adverteren - Blog - Red IvyAdverteren Op Google: Veelvoorkomende Fouten & Hoe Het ...
Je weg vinden in het platform is niet altijd eenvoudig,. Ondanks dat je beroep kan doen op de Google Ads support afdeling. Adverteren op Google anno 2021 is en blijft nog steeds een kunst. Een goed online marketing bureau en/of Google Ads specialist gaat er telkens voor zorgen dat je een zo laag mogelijke kost per conversie gaat betalen.

Een (flauwe) mop onder marketeers is dat je een lijk kan verbergen op de 2e pagina van de zoekresultaten. Hier zit echter ook een kern van waarheid in. Wees niet het bedrijf dat niet vindbaar is op Google, al dan niet betalend. Wil je hier meer advies over? Vergeet dan zeker niet om onze Google Ads specialist te contacteren.

Adverteren Met Google: Welk Advertentietype Past Bij Mij?

Hij kan tijd vrijmaken om een uurtje met jou te praten over online marketing strategie. Duizelt het je van alle ins en outs van SEA, SEO en Google Shopping? Heb je wel wat beters te doen als zaakvoerder dan je hier in te verdiepen? Neem contact met ons op en we bekijken welke zaken Smart, Data voor jou uit handen kan nemen.

Stel je vragen of plan gelijk een introductie-meeting. branding antwerpen.

Maar het is een prachtig monster. Je moet het echter wel eerst temmen. Een monster kan onschuldig lijken Het idee is doodsimpel: Je plaatst een advertentie online voor jouw product → mensen zien de advertentie → mensen kopen jouw product. Natuurlijk is adverteren in Google Ads in de basis ook zo eenvoudig.

Adverteren In Google Ads - Watvindthidde

Je moet bij wijze van spreken 101 beslissingen nemen voordat je een campagne te hebt opgestart. Bij een nieuwe adverteerder doet dit het angstzweet uitbreken. En dan heeft hij nog niet eens nagedacht over keywords. Of over de lay-out van de advertentie. Zeker kleine bedrijven kunnen Google Ads als te complex ervaren.

De vraag die wellicht in je opkomt is: waarom is Google Ads zo moeilijk? Welnu, dat is een terechte vraag. Ads is moeilijk omdat Google dat wil Is dat niet ongelofelijk, dat een stuk software opzettelijk ingewikkeld wordt gehouden? Google Ads zou net zo simpel kunnen zijn als Gmail of Picasa.

Google Adwords Adverteren? 7 Tips Voor Goede Advertenties!10 Tips Om Te Checken Of Je Google Advertenties Goed ...


Dit is een belangrijk stuk info, dus onthoud het goed: alle default-instellingen in Google Ads zijn in het voordeel van Google. De instellingen zijn dusdanig dat ze de omzet van Google maximaliseren. Nee, Google is niet je vriend. Google is een loerend roofdier dat bijt wanneer je niet oplet. Alleen als je weet wat je doet, is Google Ads een middel om veel omzet binnen te halen.