Adverteren Op Google - Waardevol Verkeer En Conversies!

Published Nov 25, 21
6 min read

8 Redenen Waarom Een Advertentie Niet Getoond Wordt

Digital Business Advisor - Internetmarketing & Webdesign

Schotensesteenweg 399, 2100 Antwerpen
0489 00 37 77
seo
Adverteren op Google? Contacteer ons. Genereer leads via Google

Waarom dan toch heel ondernemend Nederland en België (ook de kleine amateur-adverteerders) blijven adverteren via Google Ads? Voor het antwoord op dit raadsel nemen we een sprong naar de volgende paragraaf. Google is goed in schade verbergen Als je niet weet waar je mee bezig bent op Ads, neemt de verstandhouding tussen Google en jou de vorm aan van een parasiet en zijn gastheer.

Merk je dat de woordkeuze, de aanbieding, het tijdstip of eender welk element niet het gewenste resultaat oplevert, dan pas je het aan tot de omzet naar wens is. Maak een strategische keuze Het bovenstaande betekent echter niet dat adverteren voor een webshop een simpele opgave is: webshops hebben veel producten en je moet een strategische keuze maken voor welke producten je wel en niet adverteert.

Voor mij was er in dit specifieke geval een extra uitdaging: omdat ik het Ads-account overnam van een ander marketingbureau, moest ik eerst de rommel opruimen die mijn voorganger had gemaakt. Ik deed een zoekwoordenonderzoek en zette alle advertenties en advertentiegroepen met weinig potentieel op pauze. Advertenties die geschreven waren in fout Nederlands herschreef ik (ik krijg rillingen van advertenties met typefouten).

Waarom En Hoe Adverteren Op Google? - Creathing

Bij het adverteren voor webshops draait alles om de ROAS, want je wil zoveel mogelijk omzet behalen uit iedere euro die je aan het adverteren uitgeeft. Shopping-advertenties toevoegen Ik heb Shopping-advertenties toegevoegd. Shopping-advertenties vallen op tussen de rest van de Google-resultaten omdat ze een afbeelding hebben. Typ maar eens ‘schoenen kopen’ in Google in en je krijgt talloze Shopping-advertenties te zien: Derde headline gebruiken Ik heb een paar best practices toegepast, zoals het toevoegen van een derde headline.

De derde headline maakt je advertentietitel langer, waardoor hij meer opvalt. Bovendien druk je er potentiële andere adverteerders mee uit de zoekresultaten. Google plaatst in principe vier zoekadvertenties bovenaan de resultatenpagina, tenzij de advertenties te lang zijn; dan worden er maar drie getoond. Alle extensies gebruiken Een andere best practice die ik doorgevoerd heb, is het benutten van alle types extensies.

Met sitelink-extensies kun je mensen direct naar een specifieke pagina op je site leiden, zoals de pagina met openingstijden. Er bestaan vele extensies die, afhankelijk van je dienst of product, nuttig zijn. Een volledig overzicht vind je hier. Ik kan zeggen dat mijn harde werk heeft geloond. In 2017 was de omzet per geïnvesteerde euro slechts €3.

Hoeveel Kost Adverteren Via Google Ads? - Webcrafter

Kenniscentrum: biedingen optimaliseren Een ander voorbeeld, zodat je inderdaad kunt zien dat Google Ads voor geen twee bedrijven hetzelfde is. Ik werd door een kenniscentrum annex brancheorganisatie in de logistiek gevraagd om hun reeds draaiende Google Ads-campagnes onder de loep te nemen. Wat mij al gauw opviel, was dat het aantal vertoningen van hun advertenties ruim 20 procent lager was dan die van vergelijkbare klanten.

Het probleem bleek te liggen in de bieding. Bij Google Ads moet je instellen hoeveel een klik op jouw vertoonde advertentie je waard is. Is een klik jou veel waard (en is er veel concurrentie die ook hoog biedt op een bepaalde zoekterm), dan moet je soms wel tien euro voor een klik betalen.

Bij deze klant was de bieding te laag ingesteld. Dat had tot gevolg dat zijn advertenties weinig tot nooit werden vertoond. De concurrenten boden immers meer voor een vertoning, en Google kiest altijd voor degene met het meeste geld. Als bedrijf (of als online marketeer die ingehuurd is door een bedrijf) kun je dan beter iets meer geld uitgeven zodat je advertenties wél getoond worden.

Waarom Google Adwords Voor Elk Bedrijf Een Succes Kan Zijn

Door de bieding te verhogen zijn de kosten per klik (cost per click, of CPC) gestegen met 4,66 procent. Het kost het kenniscentrum nu dus meer om te adverteren. Dat is echter niet erg en zelfs erg logisch. Er werd voorheen immers te laag geboden. Het bod is verhoogd, met als gevolg meer vertoningen en dus meer kosten.

Mijn tip voor jou: werp regelmatig een kritische blik op je biedingen en pas ze aan wanneer dat nodig is. Hoe werkt het bieden in Google Ads? Om het thema van biedingen nog iets duidelijker te maken, dit is hoe het (gesimplificeerd) werkt: Stel dat jij voor een vertoning 50 cent biedt, maar je concurrenten bieden allemaal gemiddeld maar 10 cent, dan zal jouw advertentie vaak getoond worden (reclame online).

Het is zeer on-Googlesque dat ze niet meteen jouw 50 cent in hun zak steken! Je zou nu kunnen zeggen: ik stel mijn bieding in op 11 cent. Dat kan, maar houd er rekening mee dat die 10 cent van je concurrenten een gemiddelde is. Er zullen dus biedingen van 5 cent, maar ook van 15 cent bij zitten.

Google Adsense - Inkomsten Genereren Met Uw Website

Google Ads - Zichtbaar Meer Conversies - Orangedotcom8 Redenen Waarom Een Advertentie Niet Getoond Wordt


Check het certificaat Wil je een marketingpartner in de arm nemen om jouw Google Ads te beheren? Check even of hij een Google Ads Certified Partner is. Een Google Ads Certification garandeert jou dat je een marketeer kunt vertrouwen met je Google Ads-account. Dergelijke marketeers zijn strategen die winst behalen voor jou als klant voor ogen hebben.

Door gouden regels te geven loop ik echter het gevaar om te vervallen in het motto ‘doe dit en je Ads-campagne wordt een succes’. Daarom geef ik alléén gouden regels die op letterlijk iedere situatie van toepassing zijn: Accepteer dat Google Ads niet je vriend is. Je begint een gladiatorenstrijd met een hongerig beest.

Sea: Search Engine Advertising In Google Adwords Of Bing Ads10 Tips Om Te Checken Of Je Google Advertenties Goed ...


Blijf op de hoogte van alle updates die Google doorvoert. Dat kan gaan om aanpassingen van de interface (het uiterlijk van Google Ads), maar ook over nieuwe functies. En het zijn die nieuwe functies die jou of veel geld kunnen kosten, of veel geld kunnen opleveren. Volg best practices. Wees geen eigenwijs persoon.

Google Ads (Sea) Uitbesteden? - Online Marketing Door Koen ...Leer daarvan. Het zijn deze best practices die bewezen succesvol zijn. Maar zoek altijd naar de beste practices die voor jouw situatie relevant zijn. Ja, Google Ads is een monster. Maar ik ben ervan gaan houden. Ik tem het wilde dier met buitengewoon veel plezier.

Wanneer over online marketing gesproken wordt, kom je al snel op Google Ads. Marketing is niet meer beperkt tot reclameborden of een advertentie in de krant. Google Ads maakt het bedrijven namelijk mogelijk om hun advertenties te tonen in de Google resultaten. Als geïnteresseerde klanten op de advertentie klikken, worden ze doorgestuurd naar de bedrijfswebsite.

Google Adwords: Dé Plek Om Te Adverteren - ProbiblioWat Is Sea? Alles Over Zoekmachine Adverteren - Fingerspitz


Verder kun je potentiële klanten ook bereiken via websites als You, Tube en Gmail, samen met nog een behoorlijk aantal partner-websites. Zoek je nog meer redenen om Google Ads te gebruiken? Wij hebben er vijf voor je opgesteld!1: Voor iedereen een toereikend budget, Er werd altijd gedacht dat hoe groter de marketingbegroting, hoe beter de reclame.